Over Janine Grothauzen

Stap voor stap kijken we samen naar een realiseerbare oplossing die bij ú past

“Vitaalbelang” is in 2019 opgericht door Janine Grothauzen en staat voor complete fysiotherapie met persoonlijke aandacht voor alle factoren die belangrijk zijn voor een energiek en vitaal leven.

De specialisatie Mckenzietherapie binnen de fysiotherapie wordt gebruikt om mensen met acute of herhaaldelijke rug-of nekklachten specifiek te helpen.

Janine Grothauzen | Vitaalbelang

Na 14 jaar als algemeen fysiotherapeut en later ook als Mckenzietherapeut in Nederland gewerkt te hebben, ben ik met mijn gezin naar het buitenland verhuisd.

Omdat er in Zwitserland meer tijd beschikbaar was voor cliënten, heb ik, naast het geprotocolleerd werken waar ik in de 14 jaar daarvoor zo gewend aan was geraakt, ook meer ruimte kunnen bieden aan hen die een andere benadering nodig hadden.  De cliënten die naast een ogenschijnlijk fysiek probleem een andere onderliggende gezondheidsvraag hadden op het gebied van stress, gewoonten, gezond bewegen en voeding interesseerden me enorm.

Ondanks alle houvast in het verleden aan geprotocolleerde fysiotherapie merkte ik na verhuizing terug naar Nederland dat ik met meer tijd en aandacht wil blijven werken.

De extra dagen ‘Clinical Placement’ bij de Rugpoli te Velp ( december 2020- januari 2021) hebben me op het gebied van Mckenzietherapie wederom meer kennis en verdieping gegeven om mensen met rug- en nekklachten (al dan niet met uitstralende pijn) snel en effectief te kunnen helpen.

De opleiding bij CHIVO heeft mij enorm geholpen om meer mensen op een persoonlijke manier echt te helpen. Of er nu een wens ligt op het gebied van stressmanagement, gewichtsbeheersing of dat iemand meer uit het leven halen wil: stap voor stap kijken we samen naar een realiseerbare oplossing die bij ú past.