Skip to main content

Fysiotherapie in Naarden: De juiste behandeling voor uw herstel

De juiste behandeling op het juiste moment.

Heb je een acute klacht, of loop je er al wat langer mee rond? Het is zinvol om te weten dat het lichaam goed op een natuurlijke manier kan herstellen, en dat veel klachten dus vanzelf weer overgaan. Is dit nu niet zo, of twijfel je of je wel goed en snel genoeg herstelt? Lang met pijnklachten rondlopen is misschien niet nodig!

Fysiotherapie in Naarden: Vitaalbelang helpt

Vitaalbelang kijkt in iedere fase van een blessure of klacht wat er nodig is. Dit kan variëren van beweeg- of houdingsadviezen tot een interventie zoals medical taping, oefentherapie, massage met trigger point technieken of Mc.Kenzietherapie. Door middel van een beweegscan wordt er gekeken naar het hele beweegpatroon. Daardoor passen we dus altijd de juiste interventie op het juiste moment toe!

Fysiotherapie Leusden | Vitaalbelang

Beweegscan en fysiotherapie expertise in Naarden

Natuurlijk kijkt Vitaalbelang bij blessures of een lichamelijke klacht naar de hele beweegketen. Soms is de oorzaak van een pijnklacht snel duidelijk: je hebt te veel gedaan of je hebt een ongeluk(je) gehad op het sportveld. Soms is het wat moeilijker. In beide gevallen is het belangrijk om te kijken naar de hele beweegketen. Ik onderzoek altijd of de pijn ontstaan kan zijn door ‘verkeerd’ bewegen, compensatie dus. Het is namelijk voor de rest van de behandelingen belangrijk om deze beweegpatronen op te sporen en te verbeteren. Zo krijg je het beste resultaat. Voor alle klachten aan gewrichten en spieren kun je terecht bij Vitaalbelang in Naarden.

Optimale fysiotherapie Naarden

Door de combinatie van het al jarenlang uitvoeren van mijn vak en de specialisatie Mc.Kenzietherapie ben ik getraind in het onderzoeken en behandelen van met name klachten in de hele wervelkolom, inclusief bekken en nek. Door middel van het inzetten van van beweeg- of houdingsadviezen tot een interventie zoals medical taping, oefentherapie, massage met trigger point technieken of Mc.Kenzietherapie worden er goede resultaten behaald. Door middel van een beweegscan wordt er gekeken naar het hele beweegpatroon. Ook is er een samenwerking met de rugpoli.

De rugpoli is een erkend zelfstandig behandelcentrum met vestigingen in Delden, Velp, Amsterdam, Hoofddorp en Tilburg. Rugpoli is gespecialiseerd in diagnose en behandeling van klachten van het houding- en bewegingsapparaat, in het bijzonder van de (nek)wervelkolom.

Specialist fysiotherapie in Naarden

De aanpak bij Mc.Kenzietherapie is een specialisatie in de fysiotherapie en vaak heel specifiek. De MDT McKenziemethode richt zich op mensen met klachten en pijn in de rug en nek, maar ook in de gewrichten van armen en benen. De McKenzietherapeut behandelt naast acute klachten, ook klachten die zes weken of langer bestaan. Het kan zijn dat pijn in de lage rug of nek, uitstralende klachten geven in het been of in de arm. Herhalend bewegen (bijvoorbeeld buigen of strekken) kan de klachten in arm of been beïnvloeden. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het bewegingsonderzoek een duidelijk beeld geeft van de klacht.

Vervolgens wordt getest in het bewegingsonderzoek of het verschijnsel ‘centralisatie van pijn’ optreedt: Door lichaamshouding en herhaalde bewegingen kan de pijn zich vanuit het arm of been weer naar de werkvelkolom verplaatsen. Dit is goed voor het herstel van de lendewervelkolom of de nekwervelkolom.

McKenzie Methode | Vitaalbelang

Fysiotherapie en Aanhoudende Lichamelijke Klachten (ALK/ SOLK) in Naarden

Als je al langer bestaande klachten hebt, en ze krijgen een chronisch karakter, dan helpt Vitaalbelang je om deze te analyseren. Er wordt vaak ook gesproken van ALK of SOLK. Wanneer mensen al heel lang met klachten rondlopen dan is er vaak al heel veel op medisch gebied onderzocht en wordt er verteld dat je hier maar mee moet leren leven.

Soms is er toch nog iets aan te doen met houding en beweging, of door middel van McKenzietherapie of manuele therapie. In dat geval gaan we dat vervolgens als eerste stap van het traject aanbieden. Heb je al veel fysiotherapie, of andere interventies gehad en heeft het geen/onvoldoende effect (meer), dan bieden we je een aanvullend gesprek aan: een Vitaliteits -intake. In deze intake worden, anders dan in de reguliere fysiotherapie, essentiële aanvullende factoren besproken die van invloed kunnen zijn op de klachten.

Hoe dan ook: Er wordt met persoonlijke aandacht en kwaliteit besproken en bekeken wat een cliënt nodig heeft. Daar wordt vervolgens een plan van aanpak op maat op gemaakt. Vaak is het wenselijk dat dit in overleg met huisarts of behandelend specialist gebeurt.

Effectieve methoden en technieken in fysiotherapie Naarden

Vitaalbelang werkt op het gebied van fysiotherapie met:

  • De Mc.Kenziemethode
  • Het Medical Taping Concept
  • Trigger Point technieken
  • Wetenschappelijk onderbouwde trainingsmethode voor de onderrug en nek volgens onderzoekster Deborah Falla
  • Aanhoudende Lichamelijke Klachten of chronische klachten (AlK/SOLK)

Wilt u meer achtergrondinformatie over de mogelijkheden voor uw klachten? 

Neem dan contact met mij op per:

Energiestraat 9D
1411 AN Naarden
(locatie Oldskool Gym 45+)

Janine Grothauzen | Vitaalbelang