Skip to main content

Fysiotherapie en methoden

De juiste behandeling op het juiste moment.

Heb je een acute klacht, of loop je er al wat langer mee rond? Het is zinvol om te weten dat het lichaam goed op een natuurlijke manier  kan herstellen, en dat veel klachten dus vanzelf weer overgaan. Is dit nu niet zo, of twijfel je of je wel goed en snel genoeg herstelt?

Lang met pijnklachten rondlopen is misschien niet nodig!

Vitaalbelang kijkt in in iedere fase van een blessure of klacht wat er nodig is. Dit kan varieren van beweeg-of houdingsadviezen tot een interventie zoals medical taping, oefentherapie, massage met trigger point technieken of Mc.Kenzietherapie. Door middel van een beweegscan wordt er gekeken naar het hele beweegpatroon. Tenslotte wordt er bij herstel gewerkt met het ‘impactsysteem’: Bewegen-belasten-beproeven: Altijd de juiste interventie op het juiste moment dus!

Beweegscan:

Natuurlijk kijkt Vitaalbelang bij blessures of een lichamelijke klacht naar de hele beweegketen. Soms is de oorzaak van een pijnklacht snel duidelijk: Je hebt te veel gedaan of je hebt een een ongeluk(je) gehad op het sportveld. Soms is het  wat moeilijker. In beide gevallen is het belangrijk om te kijken naar de hele beweegketen. Ik onderzoek altijd of de pijn ontstaan kan zijn door ‘verkeerd’ bewegen, compensatie dus. Het is namelijk voor de rest van de behandelingen belangrijk om deze beweegpatronen op te sporen en te verbeteren. Zo krijg je het beste resultaat. Voor alle klachten aan gewrichten en spieren kun je terecht bij Vitaalbelang.

Specialist

Door de combinatie van het al jarenlang uitvoeren van mijn vak en de specialisatie  Mc.Kenzietherapie ben ik getraind in het analyseren en behandelen van met name klachten in de hele wervelkolom, inclusief bekken en nek. Ook is er een samenwerking met de rugpoli.

De rugpoli is een erkend zelfstandig behandelcentrum met vestigingen in Delden, Velp, Hoofddorp en Tilburg. Rugpoli is gespecialiseerd in diagnose en behandeling van klachten van het houding- en bewegingsapparaat, in het bijzonder van de (nek)wervelkolom.

De juiste behandeling op het juiste moment

De aanpak bij Mc.Kenzietherapie is vaak heel specifiek. Maar in veel gevallen is het belangrijk om eerst goed te leren bewegen, dan stap voor stap meer te gaan belasten, om vervolgens iemand specifiek toe laten werken naar datgene wat hij of zij weer moet kunnen. Of dit nu voor het dagelijkse normale leven is, voor werk of voor sport: Volgens het ‘impactsysteem’ wordt er gekozen voor de juiste behandeling of training op het juiste moment.

Methoden en Technieken

Vitaalbelang werkt op fysiotherapie gebied met:

De Mc.Kenziemethode

Het Medical Taping Concept

Trigger Point technieken

Wetenschappelijk onderbouwde trainingsmethode voor de onderrug en nek vlgs onderzoekster Deborah Falla

Wilt u meer achtergrondinformatie over de mogelijkheden voor uw klachten? 

Neem dan contact met mij op per: