Meer energie door vitaliteit & leefstijl

Hoe kun jij lekkerder in je vel komen te zitten meer energie uit je leven halen?  Of je nu graag een paar kg af wilt vallen of je je ‘gewoon’ weer fitter wilt voelen…,  als leefstijl- en vitaliteitscoach kijk ik naar de factoren die daarvoor nodig zijn. Naast primaire basisbehoeften zoals veiligheid, een dak boven ons hoofd en voldoende te eten zijn er nog andere belangrijke behoeften zoals slaap, voldoende beweging en stressvermindering voor een gezonde leefstijl.  Daarnaast vergeten we in een druk bestaan soms hoe belangrijk het is om zelf richting te kunnen geven aan ons leven. In een persoonlijke intake komen we achter de knelpunten en help ik je in een serie gesprekken verder. 

Wil je weten wat dit inhoudt en eerst wat meer informatie? Neem dan vrijblijvend  contact met me op via het contactformulier of per:
e-mail: info@vitaalbelang.com
telefoon: 06-13906419

Regelmatig maak ik in de fysiotherapie mee dat bij lichamelijke klachten ook andere factoren een grote rol spelen. Denk aan: té druk op je werk, té druk met je gezin of een te lange periode slecht slapen. Of: jarenlang bezig zijn met allerlei dieten, maar toch lukt het niet om af te vallen. Of: Alles hebben en toch steeds dat stemmetje van binnen dat vraagt of dit het nu is? Dat soort situaties kosten  veel energie en heeft uiteraard zijn weerslag op je lichaam. Als leefstijl- en vitaliteitscoach kijk ik samen met jou naar je wens(en) om iets te veranderen. We onderzoeken de obstakels, zoals stress, slaap en andere omgevingsfactoren die hierin vaak  belemmerend werken. Wat je leert, is om je je beter te concentreren op jouw doelen, daarop te focussen, waardoor je de juiste balans vindt. Dit doen we stap voor stap, en op een manier die bij jou past.

Overigen hoeft een slank, gezond  uitziend persoon niet altijd fit te zijn, en omgekeerd kan iemand met overgewicht of een handicap zich wel degelijk energiek en vitaal voelen, kortom: een heleboel levenslust hebben.

Voorbeelden van leefstijl- en vitaliteitsvraagstukken in de praktijk zijn:

“ Ik wil graag afslanken, maar waarom vind ik dit zo moeilijk?”

“ Ik heb altijd zo geleefd, maar het geeft mij de laatste tijd weinig voldoening meer. Ik merk dat ik daardoor meer ga eten. Hoe kan ik dit veranderen?”

“ Ik vind het moeilijk om nee te zeggen, ik kan maar moeilijk grenzen stellen voor mezelf”

” Ondanks het feit dat ik mijn leven prima op orde heb ervaar ik steeds vaker een gevoel van leegte en onvrede. Hoe kan ik dat veranderen?”

“ ik wil graag beter ontspannen en slapen, hoe doe ik dat?”

“ ik wil graag eindelijk kunnen stoppen met roken”

Ik help je graag in een serie gesprekken te ontdekken wat jij echt belangrijk vindt, en hoe je focus daarop kunt houden.

Goed voor jezelf willen zorgen is niet egoistisch. Maak snel een afspraak voor een eerste online gesprek. Dit is gratis en vrijblijvend. Een intakegesprek kan leiden tot vervolggesprekken met concrete online coaching, workshops en aanvullende trainingen.

Meer weten over onze trajecten?

Wilt je weten wat vitaliteitscoaching voor jou kan betekenen?
Plan dan nu een eerste gratis intake bij ‘vitaalbelang’.

Vitaalbelang
Energiestraat 9d
1411 AN Naarden
info@vitaalbelang.com
Tel: +31 (0)6 13906419