Vitaalzwanger!

Wil jij ook graag actief, vitaal en fit blijven tijdens je zwangerschap?

Vitaalzwanger!

Wil jij ook fit, vitaal en actief blijven tijdens je zwangerschap? Vitaalzwanger® is aangesloten bij YVLO-ZwangerFit® cursussen en is een veelzijdige cursus,  gegeven in een Personal Trainingsstudio in ’t Gooi (tussen Bussum en Huizen). In deze cursus helpen de actieve trainingen  bij het energiek, fit en vitaal blijven tijdens je zwangerschap. Een lichaam in goede conditie herstelt immers gemakkelijker na de bevalling. De groepjes zijn klein waardoor de kwaliteit gewaarborgd blijft.

Jarenlange ervaring in het geven van deze cursussen (voorheen Zwanger&Fit ’t Gooi®) zorgt nu voor een her-start met veel plezier. Als fysiotherapeut behandel ik veel patiënten met bekkengerelateerde klachten rondom de zwangerschap. Door verblijf in het buitenland ben ik een paar jaar gestopt met het geven van cursussen rondom de zwangerschap, maar nu zijn de trainingen er weer in een fris jasje en onder een nieuwe naam: Vitaalzwanger!

Ben je nieuwsgierig geworden? Neem dan contact op voor de mogelijkheden. Vraag ook de mogelijkheden na voor een actief Vitaalfit programma voor na de bevalling.

Cursus Vitaalzwanger!

Onder invloed van hormonen en de groei van je baby verandert je lijf steeds tijdens de zwangerschap, waardoor je soms anders gaat bewegen. Onder professionele begeleiding met persoonlijke aandacht kun je dit goed ondervangen, waardoor klachten en kwaaltjes beperkt blijven. In deze cursus beweeg en train je met plezier. Daarnaast is er aandacht voor ademhaling- en ontspanningstechnieken. Ook leer je allerlei technieken die je goed kunt gebruiken tijdens de ontsluitings- en persweeën.

Wat kun je in de 10-weekse cursus ‘Vitaalzwanger’ verwachten?

 • Een eigentijdse cursus in een unieke Personal Trainingsstudio:  Hier wordt op een leuke uitdagende manier gewerkt aan jouw conditie, fitheid en vitaliteit.
 • Een ‘small group concept’, waardoor de kwaliteit gewaarborgd blijft.
 • Wekelijks ‘trainen’ ter behoud van je spiercorset (‘je core’) rondom je wervelkolom en bekken. Voor met name de bekkenbodem is zowel aan- als ontspanning heel belangrijk.
 • Aanleren van houdingen en bewegingen die gunstig zijn tijdens je zwangerschap én erna. Ook ter voorkoming of vermindering van rug-en bekkenpijn.
 • Ademhaling- en ontspanningsoefeningen die je kunt gebruiken in tijden van drukte en tijdens je bevalling.

In een aanvullend pakket (niet verplicht) zit:

 • Uitleg over de bevalling met gebruik van de geboorte-atlas.
 • Algemene informatie over de zwangerschap, bevalling en kraamtijd.
 • Het doornemen van ademhalingstechnieken en houdingen je kunt gebruiken tijdens de ontsluitings- en persweeën.
 • Oefeningen en adviezen voor voor de eerste weken na je bevalling.
 • Tips en manieren voor het dragen en tillen van je baby.
 • In kleine groepjes kunnen we ook één complete les met partner afspreken. Op deze manier heeft hij/zij dezelfde kennis over bijvoorbeeld de diverse ademhalingstechnieken en word jij beter ondersteund tijdens de bevalling.

Liever Personal Training?

Je kunt er ook voor kiezen om individueel een aantal zwangerschapstrainingen af te spreken. Jij bepaalt dan waar het accent gelegd wordt: Misschien wil je in het begin wel meer accent op trainen, en aan het einde meer aandacht voor ontspanning. Ook kunnen we samen bespreken welke zwangerschapsinformatie je nog nodig hebt. Daarnaast zijn een of meerdere afspraken samen met je partner mogelijk. Hierin worden veel tips en adviezen gegeven, die de partner goed kan gebruiken ter ondersteuning van jouw bevalling.

Heb je veel last van pijn rondom het bekken of lage rug tijdens de zwangerschap of erna? Maak dan een afspraak voor een intake fysiotherapie via het contactformulier